Home.

  Wat geloven wij?

  Occultisme.

  De Waterdoop.

  Bolwerken.

  Als ik sterf, wat dan?

  Het zondaarsgebed.

  Stille tijd.

  Hoe kom ik tot Jezus?

  Wat is eindtijd?

  Wie zijn wij?

  Isral, Gods Volk.

  Hoe zat het?

  Wist u dat?  Links:

 
Media.  Bijbel voor kinderen.

 
Surfbijbel. 
Email ons!

 
DE WATERDOOP.

Het woord 'dopen' is een vertaling van het Griekse woord: 'BAPTIZO' dat betekent 'onderdompelen'.

Een bijbelse doop is dus een onderdompeling, afdalen in het water, waardoor de persoon in kwestie (dopeling) voor een klein moment, geheel onderwater gaat. De doop is een begraven worden met Christus en een opstaan tot een nieuw leven. (Lees Romeinen 6: 3, 4).

De waterdoop identificeert je met de dood, begrafenis en opstanding van Jezus Christus. Het betekent dat je oude leven begraven is, en dat je een nieuw leven gekregen hebt in Jezus Christus! Het is ook een publieke verklaring van je nieuwe wedergeboorte en geloof in het volbrachte werk van Jezus! Bij een begrafenis verdwijnt het lichaam geheel in de grond. Zo moet bij de waterdoop ook het gehele lichaam onderwater gebracht worden.

"Want gij allen die in Christus gedoopt zijt, hebt u met Christus bekleed." (Galaten 3: 27) Namelijk als een geestelijk kleed, waarmede onze geestelijke naaktheid en schaamte bedekt wordt, en wij als met een bruiloftskleed versierd worden.

In de traditionele kerken dopen ze niet meer door onderdompeling in het water, hoewel dat in de eerste eeuwen na Christus wel gewoon was! Wat je wel ziet is dit: een dominee steekt zijn hand in een bak met wat water, en besprengd de mensen met een klein beetje water op het hoofd,
wat zij dus doen, heeft helemaal niets te maken met het eigenlijke dopen!

De dominee doopt eigenlijk alleen zijn vingers in het water, dat is alles. In werkelijkheid dopen zij de mensen helemaal niet.

Dat is dus gn bijbelse onderdompeling! Iemand die alleen een dergelijk 'heilige doopsel' heeft ondergaan, is nooit echt 'gedoopt' geweest. De Bijbel is hier heel duidelijk over! Hij heeft de Here Jezus dus niet gehoorzaamd!!

Wil je meer weten, lees dan het onderstaande word document even door, of de htmlversie, daar staat alles in wat je over de Bijbelse doop wilt weten!

En nu, wat aarzel je nog? Sta op, laat je dopen en je zonden afwassen, onder aanroeping van Zijn naam. (Handelingen 22: 16).

Lees hier alles over de waterdoop: klik op het word icoontje De waterdoop - Word document

of

als je de html versie wilt lezen, klik dan hier.


Mochten er nog vragen zijn, dan kun je ons altijd mailen.

- dmsnijverdal.nl - Site design by AB/HG -
-- Drukfouten voorbehouden --
---20 jaar op het internet ---