Home.

  Wat geloven wij?

  Occultisme.

  De Waterdoop.

  Bolwerken.

  Als ik sterf, wat dan?

  Het zondaarsgebed.

  Stille tijd.

  Hoe kom ik tot Jezus?

  Wat is eindtijd?

  Wie zijn wij?

  Hoe zat het?

  Wist u dat?  Links:

 
Media.  Bijbel voor kinderen.

 
Surfbijbel. 
Email ons!


 

Waarom IsraŽl?

IsraŽl, Gods Volk!
Wij dragen IsraŽl een warm hart toe! Wij houden van het Joodse volk, de Bijbel zegt, 'degene die IsraŽl zegent, wordt zelf ook gezegend.' De Arabische landen, en veel mensen in de wereld, zelfs hier in ons kleine landje, denken daar helaas anders over!

Het antisemitisme wordt ook hier steeds duidelijker zichtbaar, ook in de media!
Als je nu iets voor IsraŽl doet, moet je haast al uitkijken dat niemand er wat van zegt. Het is het tegenovergestelde geworden van dat, wat vroeger, zo gewoon was!

Maar waarom IsraŽl?
Jezus, De Hebreeuwse naam voor Jezus is, Yeshua ha Mashiach, Jezus de Messias, legt die liefde in je hart, naar mijn mening kun je geen christen zijn zonder IsraŽl lief te hebben. Je hoort bij elkaar. Je bent geŽnt op de edele olijf, (IsraŽl) je staat tussen de takken in!

God Zelf heeft het volk lief, Hij heeft dan ook een verbond gesloten met Abraham, Isašk en Jakob, dit heeft God met geen enkel land, ooit gedaan! Hij heeft Jakob Zijn woorden bekendgemaakt, IsraŽl zijn inzettingen en zijn verordeningen. Aldus heeft Hij aan geen enkel volk gedaan, en zijn verordeningen kennen zij niet. Halleluja. Psalm 147: 19 - 20

en: "Want u bent een volk dat aan de HERE, uw God, is gewijd. U bent door Hem uitgekozen om, anders dan alle andere volken op aarde, zijn kostbaar bezit te zijn." Niet, omdat gij talrijker waart dan enig ander volk, heeft de HERE Zich aan u verbonden en u uitverkoren; veeleer zijt gij het kleinste van alle volken. Deuteronomium 7: 6 - 7

Het volk IsraŽl dat zo verstrooit over de hele wereld heeft geleefd komt eindelijk weer thuis! De Joden keren wereldwijd terug naar IsraŽl. Het is een woord van God en het zal dus gebeuren. God komt altijd terug op Zijn woord! De Bijbel is het bewijs daarvan! "Net zo min als Ik van plan ben de natuurwetten te veranderen, zal Ik ook mijn volk IsraŽl niet verstoten!" Jeremia 31: 36 - 37 Het Boek.

Het Joodse volk is nog altijd hetzelfde gebleven, zij gingen niet op in een ander volk, hun identiteit is niet verloren gegaan!
..dan zal de HERE, uw God, u uit uw gevangenschap redden. Hij zal u genade schenken, naar u toekomen en u bijeen brengen uit alle volken waaronder Hij u heeft verspreid. Ook al zou u zich in de verste uithoeken van het heelal bevinden, Hij zal u vinden en terugbrengen naar het land van uw voorouders! Deuteronomium 30: 3 - 4 Het Boek.

IsraŽl is onze oudere broer, het is en blijft Gods uitverkoren volk!
Heeft IsraŽl het moeilijk, dan hebben wij het moeilijk, lijdt IsraŽl, dan lijden wij allen mee! De wereld verdrukt IsraŽl meer en meer, maar wij mogen blijven bidden voor het Joodse volk en voor de vrede van Jeruzalem, Psalm 122: 6

We leven in een bijzondere, profetische tijd. De strijd om het land IsraŽl en het verzet tegen de terugkeer van IsraŽlieten uit een ver verleden hebben een diepe geestelijke achtergrond. (bron: Drs. Jan van Barneveld)

In elke gemeente moet er meer onderwijs gegeven worden, over IsraŽl! Het zijn spannende tijden! Er wordt naar mijn mening hierover veel te weinig gezegd of gesproken!

Tijdens elke samenkomst, of kerkdienst, moet er meer gebeden worden voor IsraŽl.

Zie voor meer info de onderstaande link:

 • Israel deskundige: Jan Van Barneveld

 • Meer links staan op de Links site.

  Shalom!  Mochten er nog vragen zijn, dan kun je ons altijd mailen.

  - ©dmsnijverdal.nl - Site design by AB/HG -
  -- Drukfouten voorbehouden --
  --- 20 jaar op het internet ---